dimarts, 30 d’octubre de 2012

LES MATES A TOT ARREU


POSSIBLEMENT LES FAMÍLIES US PREGUNTEU COM APRENEN ELS NENS LES MATEMÀTIQUES?
DONCS EN EL MATEIX DIA A DIA I SOBRETOT; A TOT ARREU...
ABANS DE QUE ELS CONCEPTES PRENGUIN FORMA, ELS INFANTS HAN DE TOCAR,EXPERIMENTAR,JUGAR,PROVAR,FER I DESFER ...
ÉS SORPRENENT COM SI OBRIM ELS ULLS PODEM ENTENDRE QUE GAIREBÉ TOT SÓN CONCEPTES QUE INTERVENEN EN L'APRENENTATGE DE LES MATEMÀTIQUES ... US MOSTREM IMATGES DE LES MANERES QUE TENIM PER DESCOBRIR I INTERPRETAR-LES .
divendres, 26 d’octubre de 2012

L'ESBARJO I LES DIFERENTS MANERES DE GAUDIR-LO

SI PAREM ATENCIÓ ALS PETITS MOMENTS QUE SORGEIXEN A L'HORA DE L'ESBARJO, HI PODEM VEURE MÉS ENLLÀ QUE UNA SIMPLE ESTONA PERQUÈ ELS NENS ES DISTREGUIN. A VEGADES ES CONVERTEIX EN UN ESPAI A L'AIRE LLIURE ON ES FAN TANTS O MÉS APRENENTATGES QUE DINS L'AULA.  EN UN MATEIX MOMENT PODEN ESTAR PASSANT MOLTES HISTÒRIES ALHORA: ARA SOM GOSSETS I GATS,  ALGUNS FAN TRAÇ I DIBUIXOS AL SORRAL, D'ALTRES BUSQUEN MOMENTS DE CALMA I COMPLICITAT, ...GENERALMENT SÓN APRENENTATGES QUE SORGEIXEN DEL PROPI INTERÈS I DE LA NECESSITAT INDIVIDUAL.
DARRERAMENT LES MESTRES REFLEXIONEM SOBRE AQUEST ESPAI I LA IMPORTÀNCIA QUE HI TÉ EN EL DESENVOLUPAMENT DELS INFANTS. ÉS PER AQUEST MOTIU QUE VALOREM LES POSSIBILITATS QUE ELS OFEREIX I LES NECESSITATS DELS NENS I NENES. I  HEM INICIAT UN PETIT ESPAI DE LECTURA, JA QUE HI HA MOMENTS QUE EN EL PATI ELS NENS NECESSITEN LA PARTICIPACIÓ I INTERACCIÓ DE L'ADULT I MOMENTS DE GOIG EN CALMA.  DES DE QUE HEM CREAT EL BIBLIOPATI. ELS NENS ESTAN ENCANTATS !


TENIM NOVA BIBLIOTECA

UNA DE LES COSES MÉS DIFÍCILS A FER EN INICIAR EL CURS I ABANS DE REBRE ELS NENS ÉS: UBICAR ELS DIFERENTS ESPAIS DINS DE L'AULA. D'AQUESTA DISTRIBUCIÓ DEPENDRÀ EN GRAN MESURA LA ORGANITZACIÓ , EL TRÀNSIT DINS L'AULA AIXÍ COM L'ÈXIT DE LES DIFERENTS PROPOSTES QUE FEM ALS NENS PER TAL QUE DESENVOLUPIN LES SEVES CAPACITATS. UN DELS ESPAIS QUE VOLÍEM DINAMITZAR AQUEST ANY, ERA LA BIBLIOTECA D'AULA  I GRÀCIES A LES PROPOSTES DE LES MESTRES DE P4 I A LA CAPACITAT DE BRICOLATGE DE LA CRISTINA (MESTRA DE LES PETXINES),...FINALMENT PODEM GAUDIR D'UN ESPAI ON ELS LLIBRES I ELS CONTES TENEN UN LLOC PRIVILEGIAT I EN ORDRE COM ES MEREIXEN.
SI VOLEM BONS LECTORS CAL DONAR IMPORTÀNCIA I MOSTRAR RESPECTE PER LA LECTURA.
MOLTES GRÀCIES CRISTINA, ENS VA ENCANTAR ARRIBAR AL MATÍ I TROBAR AQUEST BONIC ESPAI !dijous, 25 d’octubre de 2012

UNA SORPRESA MOLT BEN REBUDA; RAÏM.

Era una tarda tranquil·la,havíem fet una petita relaxació i ara en rotllana a l'estoreta ens disposàvem a fer una activitat,quan de cop escoltem algú que pica a la porta:
-TOC-TOC !!!! - els nens amb cares d'expectació.
-Endavant,...- apareixen en Joel i la Carmen (de les petxines),amb dues safates que sembla que pesen molt.
-Bona tarda nois, què ens veniu a veure ?- pregunto amb intenció de que s'animin a iniciar la conversa.
-US PORTEM AIXÒ !- ara els ulls dels nens estan oberts com plats i algú fa com que s'aixeca.
-Au va doncs veniu i ens expliqueu,...
La seqüència del que va passar us ho deixem en imatges perquè les interpreteu...sols us puc dir que va ser una bonica i fantàstica tarda on cadascú va poder gaudir segons el que més els va interessar, desitjo us agradi.dimecres, 10 d’octubre de 2012

TRIEM EL NOM DE LA CLASSE


Una vegada arribats, ubicats i després d'explicar-nos les mil i una historietes viscudes a l'estiu, ens sorgeix un dubte: Ja no som eriçons, esquirols ni caragols,...i doncs cóm ens diem?
Doncs bé, desprès d'escoltar un conte fantàstic *"El peix peixet" que ens apropa al fons del mar, fem un llistat dels animals marins que coneixem.  De manera democràtica, fem votacions sobre l'animal que més ens agrada. Fem el recompte i dels més votats tornem a fer tria fins que tan sols ens quedem amb dues opcions.
 Finalment.HEM DECIDIT que el nom dels grups seran...TATXAN !!!
  • TORTUGUES MARINES
  • DOFINS
  • PETXINES

EL PEIX PEIXET, Guido Van Genechten, Símbol Editors (2005) –>. El protagonista és un petit peix blanc que ha perdut a la seva mare. En la seva recerca es troba incontables amics: un cranc vermell, un cargol groc, una estrella de mar taronja, una tortuga verda, una balena blava i un pop lila. I la seva mare? Els nens us poden explicar com continua el conte i quin és el desenllaç final.


AIXÍ VEIEM NOSALTRES ELS PEIXOS DEL MAR...

AMB EL CONTE HEM APRÈS LA CANÇÓ DE : "UN PEIXET EN EL FONS DE L'ESTANY "
 AQUÍ TENIU UNA MOSTRA CANTADA PER MIQUI GIMÉNEZ,  PER SI LA VOLEU           PRACTICAR A CASA
BENVINGUTS A TOTS!!!

HOLA FAMÍLIES!

ESTRENEM EL CURS AMB AQUEST NOU REPTE,"EL NOSTRE BLOG", AMB ELL US FAREM ARRIBAR EL MÉS AVIAT POSSIBLE TOTS AQUELLS MOMENTS DELS QUE PODEM GAUDIR I SER CÒMPLICES LES MESTRES I QUE , SOVINT, DESITJARÍEM QUE POGUÉSSIU VIURE DE PRIMERA MÀ; COM CREIXEN,DESCOBREIXEN I APRENEN ELS VOSTRES FILLS/ES.